Hem » Artiklar & Nyheter » Besök Christiania i Köpenhamn

Besök Christiania i Köpenhamn

Området i Christianshavn där Christiania ligger idag var tidigare ett millitärt område ägt av den danska staten. Området som grundades i början av 1970-talet är självstyrt, vilket innebär att alla som bor där har ansvar för sina egna saker och sitt eget hem. Området, med sina ett tusen medlemmar på 0,34 kvadratkilometer, sägs vara det näst populäraste turistmålet i Köpenhamn.

Även om området är mest känt för allmänheten för sitt liberala sätt att se på droger, vilket har gjort att områdets invånare har varit inblandade i väldigt många kontroverser genom åren, finns här mycket annat att göra. Bland annat kan man hyra cyklar, eftersom inga motorfordon är tillåtna i Christiania. Här finns även en barnteater.

Myndigheterna tillät cannabis i området fram till 2004, och har gjort ett flertal försök att stänga ner Christiania, utan att lyckas. Det går fortfarande att köpa från små bodar som kantar huvudgatan Pusher Street. Enligt polisen i Köpenhamn har försäljningen av cannabis i Christiania en omsättning på uppemot en miljard kronor årligen.

Christiania har inga direkta lagar, men det finns ett fåtal regler som alla måste följa. Inga tyngre droger är tillåtna sedan 1979, och man får inte lov att ha vapen på sig, bruka våld och ingen handel med byggnader eller bostäder tillåts.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010