Hem » Artiklar & Nyheter » Semester i Köpenhamn

Semester i Köpenhamn

För de barnfamiljer som semestrar i Köpenhamn finns det en hel del olika sevärdheter som passar perfekt för barn.

Cirkusmuseet
Sydväst om Köpenhamn ligger Hvidovre. Här finns ett museum som inget annat – Cirkusmuseet. Här har barnen möjligheten att prova på hur det är att vara cirkusartist. Förutom att barnen får testa hur det är att vara lindansare, clown och jonglör sätts det upp föreställningar, workshops och föredrag. Det arrangeras även rundturer av museet.

Expermentarium
Tjugo minuter utanför Köpenhamn ligger Experimentarium. Experimentarium är en plats som passar hela familjen med interaktiva utställningar, detta för att man lär sig lättare genom att utföra experiment själv. Här lär sig barnen allt från hur människokroppen till ljudvågor fungerar. Det finns olika sektioner beroende på hur gamla barnen är och hur långt de har kommit i utvecklingen. Ett besök på Experimentarium beräknas ta ungefär fyra timmar, men det är inte ovanligt att besöken varar längre än så.

Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibsmuseet är, som man hör på namnet, ett museum dedicerat helt till vikingar och vikingaskepp. Här får barnen chansen att komma nära vikingarna och deras skepp. Under månaderna maj till och med september finns möjligheten att segla på en kopia av ett skepp på fjorden. Barnen kan klä ut sig till vikingar, besöka de vikingaskepp som är förtöjda vid kajen eller lära sig att skriva runor. Det finns guidade turer för de som vill, och under lov och helger finns andra aktiviteter som passar hela familjen.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010