Hem » Artiklar & Nyheter » Shoppingweekend i Köpenhamn

Shoppingweekend i Köpenhamn

Vid en shoppingweekend i Köpenhamn får man så klart inte missa den långa gågatan Strøget. Gatan, som är 1,1 kilometer lång, sträcker sig från Rådhuspladsen till Kongens Nytorv. Här finns allt från lyxiga butiker till souverniraffärer och snabbmatsrestauranger.

Förutom själva huvudgatan Strøget finns det ett antal angränsande gator och torg som går under samma namn. Dessa gator och torg är Østergade, Amagertorv, Vimmmelskaftet, Nygade, Frederikberggade samt Nytorv och Gammeltorv.

Strøget har varit en gågata sedan 1960-talet, då allt fler började köra bil i Köpenhamn. Politikerna ville hålla vissa delar bilfria, och sedan dess har samma förändring skett på flera platser.

En promenad från centrala Köpenhamn ligger köpcentret Fisketorvet. Med tåg finns det bara en station med S-tågen från Høvdebanegården. Det kan ta en hel dag – eller mer - att ta sig genom alla butiker, som finns i detta shoppingmecka. Oavsett om man är ute efter elektronik eller kläder so kommer man att hitta det här. Det finns dessutom några biografer att välja emellan om man vill avsluta shoppingturen med den senaste bioupplevelsen.

För den som vill komma bort från Strøget, eller inte är intresserad av de stora butikskedjorna, finns det en mängd olika småbutiker med danska designerkläder som inte är att förglömma. Köpenhamn är en modestad och modevärlden har kommit att älska de danska märkena. Det finns garanterat något för alla i Köpenhamn när det gäller shopping.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010