Hem » Artiklar & Nyheter » Tio måsten i Köpenhamn

Tio måsten i Köpenhamn

Netto-bådene
Köpenhamn är en storstad med många sevärdheter. Genom att ta en tur med Netto-bådene, Köpenhamns svar på Göteborgs Paddan-båtar, kan man enkelt ta sig till några av dem eller besåda dem från båten, bland annat Den Lille Havfruen. Den välbesökta statyn kan vara svår att se från land. Med Netto-bådene får besökarna se den på nära håll utan att behöva trängas.

Den Lille Havfrue
En av Köpenhamns populäraste turistattraktioner är skulpturen Den Lille Havfrue. Skulpturen, skapad av Edvard Eriksen, är inspirerad av H.C. Andersens saga med samma namn. Skulpturen är gjord av brons, och konstnärens fru satt modell när den skapades.

Tivoli
Ett annat av Köpenhamns populäraste turistmål är nöjesparken Tivoli. Nöjesparken ligger precis vid Høvedbanegården i de centrala delar av staden. Under juletiden finns här en stor julmarknad.

Amalienborg
Amalienborg är den danska kungafamiljens hem, uppdelat i fyra olika byggnader med ett torg i mitten där turister trängs. På torget finns en staty av Amalienborgs grundare, Frederik V. Om en flagga är hissad på något av taken betyder det att kungligheten som bor i huset är hemma.

Strøget
För den som är intresserad av shopping är Strøget ett måste. Längs gågatan, som har sin början vid Rådhuspladsen, finns mängder av butiker. Dessutom finns här olika typer av gatuunderhållning.

Nyhavn
Nyhavn är Köpenhamns äldsta hamn. De tätt byggda fiskebodarna i olika färger ger hamnen en mysig atmosfär. Kajen kantas av mängder med båtar. Här trängs restauranger, kaféer och barer, en perfekt plats att bara njuta av omgivningen.

Christiania
Christiania är ett område i stadsdelen Christianshavn. Området är mest känt för att ha en liberal syn på droger, och här finns inga direkta lagar. Det är inte tillåtet att köra bil i Christiania, men det går att hyra cyklar. Här finns även en barnteater.

Glyptoteket
Glyptoteket har allt skulpturer från 3000 f Kr till konst från 1800-talet. Bland annat finns här tavlor målade av Monet. Glyptoteket är beläget intill Tivoli och har öppet tisdag-söndag.

Kongens Nytorv
Torget grundades år 1670 av kung Kristian V, samma år som han kröntes. Torget är beläget Köpenhamns lyxigare kvarter. Här finns en skulptur av kung Kristian V, samt en beskrivning av Köpenhamns gågator genom historien.

Carlsberg- och Tuborgmuseet
Danmark älskar sitt öl. Självklart finns det ett museum för deras egna ölsorter. Museet ligger i deras bryggeri, där man får se hur öl blir till, samt lära sig mer om ölets historia.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010