Hem » Artiklar & Nyheter » Upplev juletiden i Köpenhamn

Upplev juletiden i Köpenhamn

Även om julmarknaden på Tivoli är den mest kända när det gäller jul i Danmark finns det utöver Tivoli även ett flertal andra aktiviteter att ägna sig åt.

Nyhavn
I Nyhavn ställs julbodar upp där det går att köpa både mat och glögg, pynt och annat hantverk. Julmarknaden i Nyhavn finns vid Kongens Nytorv och pågår måndag till lördag fram till några dagar före jul. Runt torget är byggnaderna julpyntade, och den Franska ambassaden har julljusstakar i sina fönster.

Christiania
För den som vill uppleva något annorlunda är Christianias julmarknad något att besöka. Denna julmarknad är en tradition för många köpenhamnare. Julmarknaden hittar du i Den Grå Hal. Här finns olika produkter som tillverkas i Christiania; allt från hemslöjd till mat. Julmarknaden pågår i ungefär en och en halv vecka i mitten av december.

Royal Copenhagen
Porslinstillverkaren Royal Copenhagen, som är kunglig hovleverantör, har i över fyrtio år dukat upp till julbord i Köpenhamn med sina populära serviser. Från början dukades borden upp av företagets egna konstnärer, men detta har ändrats sedan 1970-talet. Sedan dess har kändisar blivit inbjudna för att duka bord. Bland annat har det gjorts av det danska fotbollslandslaget. När det var 40-årsjubileum dukade den danska drottningen själv alla bord. Några av dem dukades till och med av den kungliga familjens privata serviser. Detta jubileum lockade 200 000 besökare.

Borden dukas upp på gågatan Strøget.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010