Hem » Artiklar & Nyheter » Weekend i Köpenhamn

Weekend i Köpenhamn

Det behöver inte vara dyrt att turista en helg i en storstad som Köpenhamn. I Köpenhamn finns det flera kulturupplevelser som inte behöver kosta en krona.

Flera museum i Köpenhamn, inklusive Nationalmuseet, Musikhistorisk museum och Stadens museum før kunst, har gratis inträde. Under torsdagar, fredagar och lördagar har Cinemateket gratis barnbio för barn från tre år och äldre. De som är intresserade av växter och trädgårdar bör inte missa en av världens äldsta botaniska trädgårdar.

Det finns många bra hostel och andra billigare boende i Köpenhamn, även i de centrala delarna. Ett exempel är Copenhagen Downtown, där en del i ett rum med åtta bäddar med gemensamt badrum i korridoren kostar drygt 100 kronor per natt. Det finns även familje- och dubbelrum. Copenhagen Downtown ligger nära Centralstationen.

När det gäller att ta sig till Köpenhamn är tåget ett bra alternativ. Det går bra att ta tåget både från Göteborg och Stockholm. Tänk på att boka biljett i tid, då detta drar ner priset.

För den som vill se så mycket som möjligt av Köpenhamn finns det lånecyklar under stora delar av året. Dessa fungerar som en kundvagn; man måste stoppa i en peng för att den ska låsas upp, men man får den tillbaka när man lämnar sin cykel.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Besök Christiania i Köpenhamn

Januari 14, 2011

Udda restips i Köpenhamn

December 14, 2010

Semester i Köpenhamn

December 14, 2010

Shoppingweekend i Köpenhamn

December 14, 2010