Hem » Kultur & Nöjen » Tivoli

Tivoli

Tivoli är en av Köpenhamns mest populära sevärdheter med över 4,5 miljoner besökare varje år. Nöjesparken är belägen i stadens hjärta mellan Centralstationen och rådhusplatsen. Tivoli är en sevärdhet och upplevelse för alla åldrar. På området finns en mängd olika aktiviteter och moderna attraktioner. Med sjön, grönområden och vackra blomsterarrangemang blir parken även en naturupplevelse. Tivoli hette från början Vauxhall, vilket betyder festbelysning på danska. Traditionen med festbelysning är väl bevarad och i mörker lyser över 100 000 lyktor i parken.

Tivoli skapades 1843 av journalisten George Carstensen efter att han år 1841 fått kungligt tillstånd att använda marken i centrala Köpenhamn. Han var fest- och fyrverkeriarrangör i huvudstaden. Blandningen av konserter, restauranger, åkattraktioner och uppträdanden har gjort Tivoli till förebild för flera andra nöjesparker.

I nöjesparken finns åkattraktioner för hela familjen. ”Demonen” är Danmarks största berg- och dalbana. Tivoli har även världens äldsta berg- och dalbana från 1914 som är byggd i trä.

Tivoli har två byggnader inspirerade från Kina, Pantomimeteatret som byggdes 1975 och det Kinesiska Tårn byggt 1900.

Tivoli erbjuder många restauranger och cafeér. Under fem veckor varje år (18 november till 28 december) har Tivoli sin traditionella julmarknad. Då fylls parken av 450 000 lampor, 1100 julgranar och 2,5 kilometer girlanger. Sjön görs till isbana för skridskoåkning och uppträdanden.

Tivoli är öppet året runt och på deras hemsida finner du om aktuella tider, priser och aktuella arrangemang.


Adress
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark
3315 1012

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.